Airco Service

airco-300x143Onderhoud van het airco-systeem wordt vaak vergeten. Uw airconditioning dient ieder jaar een keer gecontroleerd te worden.

Lekkage en dus verlies van het circulerende koudemiddel verslechtert uw systeem snel en een defect airco-systeem kost u toch al snel zo’n € 500,-.

Maak bij ons een afspraak of vraag om deskundig advies.

Check elk jaar uw airco ter controle van uw airco-systeem! Voor slechts € 19,95!
We controleren de temperatuur van de uitblaaslucht, inschakeling van de pomp, pollenfilter en de werkdrukken.

Airco-service elke 2 á 3 jaar voorkomt koelproblemen en dure reparaties! Voor slechts € 99,50!
(Advies: combineer een airco-servicebeurt samen met de onderhoudsbeurt en APK keuring. Bel of mail ons voor een afspraak.)
Indien er een nare lucht ontstaat wanneer de ventilator van het ventilatiesysteem aangezet wordt, dan kan dit verholpen worden met een aircoreiniging. Aircoreinigingen al vanaf € 27,50. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.
De manier waarop u de auto-airco gebruikt, heeft effect op het milieu èn uw portemonnee. Hieronder geven wij u een aantal tips om uw airco in goede conditie te houden.
Tip 1. Regelmatig periodieke controles en/of onderhoud.
Neem het onderhoud van uw auto-airco en de tussentijdse controles op in de periodieke onderhoudsbeurten. Laat de airco in ieder geval één keer per jaar controleren en om de drie jaar servicen. Het airco-systeem heeft, net zoals de motor een olie-verversing nodig heeft, een zogenaamde koudemiddel verversing nodig.

Tip 2. Gebruik de airco bewust.
Gebruik de airco alleen als het echt nodig is. Zet hem dus uit zodra de auto op temperatuur is.

Tip 3. Zet de airco één keer per week 10 minuten aan.
Zet de auto-airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en voorkomt onaangename geurvorming.

Tip 4. Zet voor vertrek deuren of ramen open.
Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open. De grootste warmte kan dan weg en de auto is sneller koel. Of rij even kort met de ramen open, zonder de airco in te schakelen. Schakel de airco alleen in wanneer de auto niet koel genoeg wordt. Hierdoor vermindert u het energie verbruik.

Tip 5. Zet de airco niet te koud.
De overgang tussen binnen en buiten is anders te groot. Een te koude airco geeft daarnaast ijskoude luchtstromen en zorgt daarmee vaak voor verkoudheden. Als de auto “climate control” heeft, wordt automatisch zo snel mogelijk de gewenste temperatuur bereikt zonder bovenstaande luchtstromen.

Tip 6. Gebruik van de airco bij regen of in de winter.
Schakel uw auto-airco ook kort in bij beslagen ramen. Het vocht wordt uit de ruimte gehaald.

Tip 7. Zet de airco uit voor de motor uitgaat.
Schakel de installatie 10 minuten voor dat u de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren.

Tip 8. Maak de airco schoon.
Ruikt de airco toch onaangenaam, dan is de airco waarschijnlijk beschimmeld. Laat deze dan reinigen door uw garage.

Tip 9. Voorkom verstopping van uw airco.
Houd de luchtinlagen vrij van blad en vuil. Dit voorkomt de verstopping van het systeen,

Tip 10. Lees het instructieboekje van uw airco.
Lees aandachtig uw auto-airco instructieboekje door over het juiste gebruik en onderhoud.

Tip 11. Zet de airco uit bij extra verbruik.
Airco’s gebruiken brandstof en kosten motorvermogen. Pas dus op met het gebruik. Moet uw auto hard werken (caravan of bergen), zet de airco dan uit. Het vermogen is dan al hard genoeg nodig.

P.S. Plasje onder uw auto?
Afhankelijk van het weer, ligt er vaak een plasje water onder auto’s met een airco. Dit is condenswater, daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.