Herinnering voor APK-keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een verplichte keuring. Hierbij wordt gekeken of uw voertuig voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid en milieu.

Zes weken voordat de APK op uw voertuig vervalt, stuurt de RDW u een brief om u te herinneren aan de APK-vervaldatum van uw voertuig. U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren.

Herinneringsbrief in uw Berichtenbox
Heeft u een Berichtenbox aangemaakt op MijnOverheid en u heeft aangegeven hierin post van de RDW te willen ontvangen? Dan ontvangt u de APK-herinneringsbrief niet per post, maar in deze Berichtenbox.

Brief gemist?
Het kan zijn dat u de APK-herinneringsbrief al via de Berichtenbox heeft ontvangen zonder dat u hiervoor bewust gekozen heeft. Dat kan het geval zijn als u voor correspondentie met bijvoorbeeld de Belastingdienst een Berichtenbox heeft aangemaakt. Bij het aanmaken van een Berichtenbox ontvangt u namelijk standaard automatisch post van alle deelnemende organisaties in uw Berichtenbox. Wilt u de post van de RDW toch liever op papier ontvangen? Dan kunt u dit bij de Instellingen van uw Berichtenbox op mijn.overheid.nl aangeven.

Melding per e-mail ontvangen
Wilt u per e-mail bericht ontvangen als de APK-herinneringsbrief in uw Berichtenbox zit? Geef dan op mijn.overheid.nl bij Instellingen uw e-mailadres op.

Keur op tijd
Let er wel op dat u uw voertuig op of vóór de APK-vervaldatum laat keuren. Als uw voertuig te laat goedgekeurd is, krijgt u een boete. De hoogte van het bedrag van de boete kunt u vinden in de Boetebase van het Openbaar Ministerie (OM).